Sep 30, 2009

Think outside the box

Stiai ca aproape 70% dintre studenţii români încep să lucreze încă din timpul facultăţii, pentru a acumula experienţă sau pentru a se asigura că vor avea un loc de muncă atunci când vor termina facultatea?

Astfel, 34,7% spun că şi-au găsit un job în timpul facultăţii pentru a obţine experienţă, iar 17,6% consideră angajarea pe timpul studiilor ca fiind singura soluţie pentru a avea un loc de muncă atunci când termină facultatea. Desigur a fost luata in considerare si flexibilitatea programului de cursuri sau timpul efectiv acordat concentrarii asupra studiului .

Potrivit statisticilor, chiar dacă aleg să lucreze din timpul facultăţii, doar 16,5% dintre absolvenţii de studii superioare din România găsesc un job în specialitatea terminată, în timp ce mai mult de jumătate fie s-au reorientat profesional, fie activează în domeniul în care aveau experienţă încă din facultate.
Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 3.240 de respondenţi, la nivel naţional. Dintre respondenţi, 30% sunt absolvenţi de facultate, 29% sunt studenţi, iar 13% au făcut un master.

Daca vrei sa-ti valorifici potentialul si sa-ti identifici din timp traseul de cariera, scrie-ne, office@talentgate.ro.

0 comments:

Post a Comment

Search